Over mij

Hoi, ik ben Floris. In 2021 richtte ik mijn eigen tekstbureautje op: Poortkomma. Hoofdzakelijk ben ik copywriter en tekstschrijver (ja, er is een verschil). Maar een mogelijkheid om iets te ontwerpen, laat ik ook niet aan me voorbijgaan. Je kunt bij me terecht voor SEO, blogs en andere content. En ook met vertalen, ontwerpen en offline teksten help ik je graag.

floris poort poortkomma freelance copywriter

Mijn schrijfstjil

Ik ben niet vies van zakelijke teksten, maar schrijf het liefst lekker losjes. Altijd volgens het Groene Boekje, natuurlijk. Maar ook niet bang om grenzen op te zoeken. Tekst moet vooral lekker weglezen. De lezer af en toe stevig beet kunnen pakken en ‘m door elkaar schudden. Tikkeltje brutaal? Niks mis mee. Niet jouw ding? Geen zorgen, ik kan ook prima een formele toon aannemen.

Floris = mooiedingenmaker

Mooiedingenmakers is een collectief van creatieve freelancers uit Groningen, Friesland en Drenthe. Haar missie: een sterkere creatieve industrie in Noord-Nederland. Als Maker heb ik een hoop voordelen. Zoals een netwerk van creatievelingen, een goed vindbaar profiel, gratis juridisch advies en een handige starterkit, bedoeld om kersverse zzp’ers op weg te helpen.

Hoe het allemaal begon

In oktober 2021 maakte ik een reisje naar de KvK. Met gezonde spanning en onzekerheid, want van het ondernemersvak had ik toen nog geen kaas gegeten. Ik kom niet uit een ondernemersgezin en kan nou niet bepaald zeggen dat ik altijd al droomde van mijn eigen bedrijfje.

Van postbode naar tekstschrijver

Toch voelde zzp’er worden als logische stap, na de opleiding Media & Entertainment Management en heel wat jaren werken in loondienst. Ooit als postbode, later – in mijn studententijd – als folderbezorger en callcentermedewerker. Maar de laatste jaren had ik me toegelegd op copywriting.

Voor mezelf beginnen klonk goed. Mijn eigen baas zijn. Schrijven zoals ik dat wilde. Zelf mijn werktijden bepalen. Ook zaken als administratie en acquisitie zelf moeten regelen? Niet mijn specialiteit, maar dat zou vast te leren zijn.

Grammar nazi

Waarom schrijven? Omdat ik er nooit moeite mee had op school. Omdat ik tijdens mijn studie altijd de laatste hand wilde leggen aan verslagen. En omdat ik (in alle bescheidenheid) best een aardig tekstje op papier kan zetten.

Stiekem heb ik ook wel voor dit vak gekozen, omdat ik achter mijn scherm in mijn veilige coconnetje zit. O ja, het feit dat ik als puber fanatiek grammar nazi was, speelt ook een rol (die dagen heb ik inmiddels achter me gelaten).

Een warm hart ❤

Waar waren we… O ja, hoe ik voor mezelf ben begonnen. Sinds mijn retourtje KvK verloopt alles eigenlijk voorspoedig. Dat heb ik grotendeels te danken aan opdrachten van AB Vakwerk en VrijdagOnline. Bedrijven die ik een warm hart toedraag en waarmee ik nog steeds met veel plezier samenwerk.

Poortkomma…?

En zo geschiedde; Poortkomma was een feit. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de naam… Die heb ik de dag vóór mijn inschrijving, tijdens een wandeling, nog bedacht. En ja, zoals je al vermoedde, het is een slap aftreksel van ‘puntkomma’.

Best lastig nog, om een naam te vinden met je achternaam erin én een woordspeling gerelateerd aan tekst. Of ik tegenwoordig nog zo blij ben met de naam? Mwah. Maar het zij zo.

Hulp inschakelen?

Kan ik een goed vindbare tekst voor je schrijven? Samen een sterke SEO-strategie op touw zetten? Laat hieronder een berichtje achter, dan hoor je zo snel mogelijk van me.